Машина за Охлаждане на Субпродукти

4521263107


Maшината е предназначена за охлаждане на субпродукти. Иновационната технология спомага за по-бързата и качествена подготовка на патешкия дроб за неговата последваща обработка и за запазване на неговия търговски вид. Благодарение на нейната ефективност се спестяват ок. 23 часа от досега познатите методи.

Тя се състои от лента с ограничители (предпазващи продукта от изпадане), дюзи за обливане с вода и топлообменник фреон-вода. Изработена е от неръждаема стомана 1.4301 (AISI 304).

Охлаждането се извършва посредством вода от водопроводната мрежа, с допълнително понижена чрез топлообменникa температура. Времето за преминаване на продукта за достигане на оптимална температура за работа е 35-40 мин., като скоростта се регулира с помощта на инвертор.

На входа на машината е предвидена специална зона, улесняваща подреждането на продукта върху лентата. На изхода е монтиран улей, събиращ охладения продукт.

За миене на самата лента са предвидени колектори, захранвани директно от водопроводната мрежа, които отстраняват големите замърсявания. Наред с това по цялата дължина са предвидени странични капаци за достъп при измиване. Горната и долната част на лентата са отделени чрез преграда.

         Машината е снабдена с два филтъра тип чекмедже, през които използваната вода се пречиства и отпадъците се отделят преди да влезне в канализацията.


 
Технически данни:
Капацитет
max. 450 kg/h
Захранващо напрежение
230 V (L, N, PE) 50 Hz
Общо инсталирана мощност
0,25 kW
Постъпателна скорост на лентата
15 mm/min (50 Hz)
Мотор-редуктор 0,18 kW

 

  
Размери:
Дължина
7000 mm
Широчина
1510 mm
Височина 1470 mm
Видео